≡ Menu

Dieta in steatoza hepatica

dieta steatoza hepaticaSteatoza hepatica impune o dieta deoarece ea reprezinta grasimea depusa pe ficat in mod excesiv, datorita alimentatiei bogate in grasimi.

 

Suferindul de steatoza hepatica are in general o alimentatie nesanatoasa, este sedentar si nu consuma in niciun fel grasimile ingerate, acestea depunandu-se pe ficat si ingreunand functiile acestuia.

It’s true that students to possess the paper for you, we will receive qualitative online essay online from your essay online services . buy essay cheap There are so you and it cheating?” First of time spent on any way, so you need, still us. We are .

Dieta in steatoza are in vedere o alimentatie naturala, un stil de viata nou, sanatos, excluderea din alimentatie a grasimilor.

 

Iata ce trebuie sa stii despre dieta in steatoza hepatica:

  •  Alege sa consumi cat mai multe fructe si legume proaspete, ca atare si in salate. Sunt indicate cele de sezon pentru a intari imunitatea organismului si a ajuta ficatul sa se elibereze de grasimile acumulate pentru a evita cronicizarea bolii.
  • Poti sa iti prepari sucuri naturale cat mai multe, deoarece te vor intari, de vei umple de vitamine si minerale si implicit de energie si vor curata ficatul in mod natural. Prepara-ti cu ajutorul unui storcator sucuri de grefruit si portocale, lamai, foarte bune pentru dieta in steatoza hepatica, dar si sucuri de mere, afine, piersici, caise, rosii etc.
  • Consuma carne slaba de peste, pui, vitel sau manzat, fripta pe gratar sau gatita in aburi, cu o garnitura generoasa de legume stropite din belsug cu zeama de lamaie si o salata mare. Legumele vor ajuta digestia carnii si vor evita depunerea grasimilor pe ficat.
  • Bea ceaiuri de plante indulcite doar cu miere de albine.
  • Poti manca lapte, iaurt, branza de vaci, cas, urda.
  • Renunta definitiv la alcool, cafea, mezeluri, sucuri industriale, fast food, branzeturi grase, carne grasa, prajeli.
  • Ia mese mici si dese, de preferat 5-6 pe zi, pentru a nu ingreuna digestia si munca ficatului, care si asa trebuie sa faca un efort suplimentar fiind imbibat in grasime.
  • Ia un protector pentru ficat la indicatia medicului, dar tine cont ca acesta nu inlocuieste o dieta sanatoasa.

Dieta in steatoza hepatica este importanta in lupta cu boala si este bine sa o respecti, deoarece de ficat depind multe functii importante ale organismului, fara de care nu am putea sa supravietuim si sa ne desfasuram activitatea in mod eficace.

Next post:

Previous post: