≡ Menu

Ce este Dieta 5:2?

Cum Functioneaza dieta 5:2?

dieta 5:2

 

Simplu! Secretul dietei 5:2 este postul, din sapte zile ale saptamanii cinci mananci normal iar doua tii post.

Astfel reduci masiv aportul normal de calorii. Daca in cele cinci zile consumi intre 2200-2000 de calorii, in cele 2 zile de post numarul de calorii consumate se va reduce la 600 pentru barbati si 500 pentru femei.

 

Sfat: Alege-ti din timp cele doua zile in care tii post, astfel vei stii tot timpul ce ai de facut si nu vei avea scuaza “Nu sunt gata”.

Tine minte in dieta 5:2 cele doua zile de post nu trebuie sa fie consecutive!

Parerile despre dieta 5:2 sunt impartite: de o parte sunt cei ce spun ca ajuta la prelungirea vietii, la scăderea riscului de cancer, de diabet si de Alzheimer.

De partea cealalta parte sunt cei ce afirma ca o dieta bazata pe post poate creea efecte secundare ce apar in timp, precum si probleme digestive. Exista un risc ridicat ca in cele cinci zile sa supracompensam cele doua zile de post prin mancat excesiv.

Opinii avizate:

Rosemary Stanton(Nutritionist): Daca poti sa manci rational doua zile pe saptamana de ce sa nu mananci rational sapte?

Rick Miller (Purtator de cuvant al Asociatiei Dietetice Britanice): Exista efecte benefice ale postului intermitent asupra intarzierii imbatranirii, dar studiile au fost efectuate pe rozatoare si nu pe oameni. Iar rezultatele au fost fost obtinute in conditii supravegheate
de laborator, nu in viata reala.

Tu vei incerca sa tii dieta 5:2?

Next post:

Previous post: